Hoe moet ik mijn hardboot bindingen monteren?

Voor hardbooters zijn er de speciale plaatbindingen, met of zonder step-in systeem. Plaatbindingen zorgen voor een directe overdracht, praktisch zonder speling, tussen hardboot en carveboard of raceboard. De binding is het enige punt waar je contact hebt met je snowboard en dus een uitermate belangrijk onderdeel van je uitrusting. Hier geldt dat een stijve binding directer is en grote krachten makkelijker kan overbrengen dan een wat soepeler model. Een soepelere binding echter, is wat vergevingsgezinder en zal het board dus beter bestuurbaar maken. De combinatie board en binding moet zo op elkaar zijn afgesteld dat het op jouw niveau aansluit en je het beste uit beide haalt.

F2-race-titanium-red

Montage tips!

Voor het daadwerkelijk monteren van de binding kun je altijd de bijgeleverde handleiding checken, maar een aantal zaken even in de gaten houden!

  • Altijd binnenshuis of boven een hoes schroeven, in de sneeuw een schroef laten vallen is meestal pech hebben!
  • Inserts (de schroefgaten) altijd sneeuwvrij! Als er sneeuw in zit, wordt dit ijs tijdens het aandraaien en ontstaat er een bobbel op de onderkant van je board.
  • Zorg voor een GOEDE schroevendraaier, niets is zo vervelend als slecht gereedschap.
  • Onthoud, of schrijf op, wat je instelt. Dan kun je later nog eens aanpassen.
  • Leg het board op een mooie ondergrond, dit voorkomt krassen in het belag tijdens montage.
  • NEEM DE TIJD, met haast valt alles uit je handen.
  • Ja, je handschoenen kun je beter uitdoen.
  • Moervast of locktite kun je gebruiken tegen lostrillen, wel de minst fixerende, anders krijg je ze natuurlijk nooit meer los.

Stance

De manier waarop je bindingen op je board zijn gemonteerd wordt je “Stance” genoemd. Bij het monteren van de bindingen heb je met een aantal aspecten te maken: ben je linksvoor of rechtsvoor (regular of goofy), de afstand tussen beide bindingen (bindingafstand), de bindingshoek van beide bindingen, setback en eventuele verhogingen onder hiel(en) of hak(ken) (risers, canting en lifts). Als je nog niets weet of geprobeerd hebt, begin als uitgangspunt met voor 55 graden en achter 45 graden met een heellift en werk van daaruit door de mogelijkheden heen.

Regular of Goofy?

Dit kun je op vele manieren proberen, de bekendste is een duw in de rug terwijl iemand niet oplet en dan is het uitstappende been de voorste. Wat mij het handigst altijd voorkomt is gewoon bedenken hoe je op een step staat. Het been op de step is je standbeen, de voortse dus en het afzetbeen is de achterste. Maar als je gaat hardbooten heb je deze fase waarschijnlijk al gehad.. Maar onderstaand een fijne manier om het te checken.

Bindingafstand

De bindingafstand is afhankelijk van je lengte en persoonlijke voorkeur. Als vuistregel geldt de afstand van de grond tot aan de gewrichtsspleet van je knie. Meet dit een keer op en markeer je board. Van hieruit kun je de afstand aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. Bij slalom zullen dames rond de 46 cm tot 48 cm uitkomen en heren 49 tot 52 cm, bij reuzenslalom en freecarven soms iets verder uit elkaar. Hoe dichter de bindingen bij elkaar staan, hoe sneller de kantenwissel en hoe nerveuzer het boarden. Hoe verder de bindingen uit elkaar staan, hoe meer kracht je op een langer stuk kant kan overbrengen  (dus meer grip) en hoe stabieler je staat. Als je je afstand weet, meet je dit vervolgens uit ten opzichte van de inserts op je board. Meet van hart tot hart van de 4 schroeven. Heb je bijvoorbeeld 4 x 4 inserts en zijn de middelste sets 50 cm uit elkaar en wil je 52 cm, dan moet je de voorste binding 1 cm naar voren en de achterste 1 cm naar achteren schuiven.

Bindingshoek

De hoek waaronder je je bindingen monteert is afhankelijk van de breedte van het board en de lengte van je schoenen. Hier geldt als stelregel dat je hakken en je tenen van je voet precies boven de staalkanten van het board moeten zitten. Gaan ze eroverheen, dan moet je meer indraaien. Vallen je hakken en tenen binnen het board dan moet je dwarser gaan staan. Verder maakt het verschil tussen de voorste en achterste binding uit hoe makkelijk je door je knieën kunt zakken. Staan je voeten allebei in dezelfde hoek, dan zul je je niet makkelijk kunnen bewegen.

Voor alpinerijders is de hoek meestal tussen de 55 en 50 graden voor de voorste binding en tussen de 50 en 45 voor de achterste binding. Omdat er verschil in hoek zit sta dus je wat “open” met je voeten, waardoor je makkelijker en natuurlijker kan bewegen. Wil je het heel precies doen ga dan eens met je voeten op schouderbreedte zo ontspannen mogelijk staan. Meet nu het verschil in graden op. Als de bijvoorbeeld 10 graden is, dan sta je op je board het meest ontspannen (natuurlijk) als je daar ook 10 graden verschil aanhoudt. Als je voeten een klein beetje naar buiten wijzen of recht staan kun je zo’n 5 graden verschil aanhouden, maar dit is ook gewoon proberen. Ik heb ooit geleerd dat je regelmatig moet veranderen en proberen, ook als je denkt dat het goed is. Een ander board kan weer andere stance hebben. Basis is wel dat je het verschil tussen de voorste en achterste binding in de gaten houdt en dat je de hoeken dan vervolgens aanpast op schoenmaat en boardbreedte.

Softbooters die slalommen kunnen als standaard op 30-15 gaan staan. Meer indraaien is niet aan te raden, omdat je dan in problemen komt in je backsidebocht. In plaats van druk te kunnen geven tegen de binding (highback) gaat de druk langs de binding.

Setback

Dit houdt in hoeveel afstand je de bindingen naar voor of naar achteren op het board plaatst ten opzichte van de inserts. Standaard schroef je alles in de middelste inserts (of meet van daaruit de gewenste afstand uit elkaar) en voor meer controle kun je iets naar achteren (1 a 2 cm) en voor meer sturen iets naar voren (wordt wel spannender boarden!)

Canting en heel lift

Bij hardbootbindingen wordt vaak gesproken over canting en heel lift. Door canting te geven aan je bindingen (meestal alleen je achterste binding) gaan je voeten iets naar binnen staan waardoor je -volgens sommigen- makkelijk kunt kanten. Met heel lift (verhoging van de hiel van je achterste voet ten opzichte van je teen) is het makkelijker om centraal tussen je bindingen te zakken. Voor zowel canting als heellift geldt: probeer zelf of je het lekker vindt! Sommigen kunnen niet zonder canting en/of heellift, anderen moeten er niets van hebben.

Risers of dempingsplaten

Een trend in de snowboardwereld is natuurlijk de verhogingsplaat, deze heeft eigenlijk niet direct met het monteren van bindingen te maken, behalve dat je ze op deze plaat kunt schroeven. De functie van alle nieuwe platen is in ieder geval het dempend vermogen combineren met buigingsvrijheid van het board, optimale buiglijn met optimale controle.

F2 Intec bindingen

Een veel gebruikte binding door hardbooters is de F2 Intec binding, een step-in plaatbinding.